sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Virkkauskokeilujen tärkkäystutkimus


PERUNAJAUHOTÄRKKÄYS

Tärkkäsimme perunajauholla ja vedellä itse tehdyt virkkaustyöt. Käytimme siihen 1 dl haaleaa vettä ja 2 tl perunajauhoa. Lämmitimme seoksen mikrossa ja sekoitimme. Sen jälkeen kastoimme virkkaustyöt seoksessa ja laitoimme ne kuivumaan. Työt eivät kovettuneet paljoa yhtään (eli ei toimi). Kannattaa laittaa enemmän perunajauhoja. Tekeminen oli ihan hauskaa.


Tarvikkeet
2 tl perunajauhoa
1 dl kuumaa vettä
lasikuppi
mikro
styroksilevy
suojamuovia
nuppineuloja


Tärkkäysohje

1. Sekoita lasiin kuuma vesi ja perunajauho, niin että perunajauho liukenee hyvin veteen.
2. Laita seos mikroon 30 sekunniksi täydellä teholla. Ota pois ja sekoita. Laita seos mikroon uudelleen 30 sekunniksi. Ota pois. Seoksen pitäisi olla muuttunut kiisseliksi.
3. Kasta virkkaus ensin haaleassa vedessä ja sitten kiisselissä.
4. Purista virkkauksesta ylimääräinen kiisseli ja muotoile tärkätty virkkaus styroksin päälle haluttuun muotoon kuivumaan. Apuna voit käyttää nuppineuloja. Muista suojata styroksi muovilla.
5. Anna työn kuivua vuorokausi.

SOKERITÄRKKÄYS

Tärkkäsimme sokerilla ja vedellä. Puolet seoksesta oli vettä ja puolet sokeria. Sitten uitimme töitä sokeriliemessä. Sitten annettiin työn kuivua vuorokausi ja ne muuttuivat koviksi. Tekeminen oli ihan kivaa. Suosittelemme sokeritärkkäystä, sillä se toimii ja myös maistuu hyvältä, njams!(:


Tarvikkeet


1dl sokeria
1dl kuumaa vettä
lasikuppi
styroksilevy
suojamuovia
nuppineuloja

Tärkkäysohje

1. Sekoita kuumaan veteen sokeri ja sekoita sitä niin pitkään, että se liukenee veteen kokonaan.
2. Laita tärkättävä virkkaus liuokseen ja anna sen olla siellä hetki.
3. Ota virkkaus pois liuoksesta ja purista virkkauksesta ylimääräinen sokerivesi pois.
4. Muotoile tärkätty virkkaus styroksin päälle haluttuun muotoon kuivumaan. Apuna voit käyttää nuppineuloja. Muista suojata styroksi muovilla.
5. Anna työn kuivua vuorokausi.


LIIMATÄRKKÄYS

Tärkkäsimme liimalla ja vedellä. Siihen tarvittiin vettä, liimaa ja kuppi. Ne sekoitettiin ja se muuttui piimämäiseksi. Puolet vettä ja puolet liimaa. Lopputulos oli kova. (Ei kannata laittaa työhön nuppineuloja, ne jäävät kiinni). Ryhmän mielestä työ onnistui hyvin.


Tarvikkeet

1 dl haaleaa vettä
1 dl liimaa
lasikuppi


Tärkkäysohje


1. Sekoita liima haaleaan veteen. Hämmennä niin pitkään, että liima on liuennut veteen ja liuoksesta tulee maitomainen.
2. Kasta virkkaus liuoksessa ja purista siitä ylimääräinen neste pois sen jälkeen.
3. Muotoilu tärkätty virkkaus styroksin päälle haluttuun muotoon kuivumaan. Apuna voit käyttää nuppineuloja. Muista suojata styroksi muovilla.
4. Anna työn kuivua vuorokausi.

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Musta laukku rusetilla


Tein siis mustan/tummansinisen laukun, jonka sisältä löytyy turkoosi vuori ja tasku. Myös kassin kantimien sisäpuolet ovat turkoosit. Laukun reunus on mustaa resoria. Lisänä tein sinisävyisestä tyllistä suurehkon rusetin piristämään tummaa luomusta.

Ensin tein itse kaavat ja valitsin kankaat ja resorin, joista ne sitten leikkasin. Ompelin ja saumuroin palat yhteen. Kun itse laukku oli valmistunut, leikkasin tyllistä melko paksun suorakaiteen ja tein siitä tavallisen rusetin.

Tässä on korvikset ja tabletti, jonka tildasi iiiiinaaaaaa.....


Tein tabletit pellavakankaasta, silitin ja ompelin reunat siistiks ja silitin kankaalle kuvansiirtoarkkien avulla hienot tildasydämet, joita pikkusen muokkailin...Lopuks tein vielä kirjailun tabletin alareunaan.


Ja sitte tietysti tein tollasia korviksia, jotka on vaa kaikessa yksinkertaisuudessaan helmiä liimattuna niihi lukkoihin :)

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Pienet oliot on neulahuovutettu, eikä aikaa mennyt paljoa yhden tekemiseen.

Neulahuovutettuja örkkejä




Huovutin neulahuovutuksella kolme örkkiä. Huovutuksessa kesti aika pitkään, sillä yritin tehdä örkeistä kovia ja kivan näköisiä:D Tosin niistä ei tullut kovin hienoja,mutta ainakin niitä oli kiva huovuttaa.

Huovutetut kissat


Huovutin kaksi kissaa vesihuovutuksella. Eli vartalon, hännän ja jalat vesihuovutin. Korvat, silmät ja nenän kiinnitin neulahuovuttamalla. Ja jalat kiinnitin kuumaliimalla. ( en saanut kiinitettyä huovuttamalla kun olivat niin tiiviit )
Laukkussa on kaksinkertainen kangas, joka antaa lisäkestävyyttä. Laukun saa kiinni kätevästi magneetti napeilla, eivätkä ne näy ulospäin yhtään. Laukkuun on kirjailtu pieniä helmiä ja paljetteja. Nurjalla puolella on vaaleanpunaisen keskikappaleen tilalla vihreän värinen pala.

Tein sydäntyynyn johon ompelin nappeja kummallekin puolelle.

Ennen ompelemista tein tyynystä kaavan ja sen jälkeen ompelin palat yhteen. Tämän jälkeen täytin tyynyn ja kiinnitin napit tyynyn läpi ompelemalla.

helmihevonen


Pujottelin helmiä lankaan ja wualaa! Tuli hevonen. No ei nyt ihan, mutta hevonen siitä ainakin tuli. Se valmistui kahden kaksoistunnin aikana ja siitä tuli ihan hieno. Hevosen ruumis on tehty yhdestä osasta ja mm. jalat ja korvat on tehty erikseen. Tekniikka ei ole mitenkään vaikea kunhan sen ymmärtää, eli lankaan pujotetaan helmiä ja toinen lanka vedetään helmien läpi. Kuulostaa vaikeasti ymmärrettävältä mutta ei ole :)

Tein kaula- ja korvakorut vesihuovutuksella.

Huovutin pallot vedellä ja saippualla pyöreiksi, sitten laitoin huopapallot lankaan ja kiinnitin lukot.

Helmityö



Tekstiilin valinnaisessa tein monia koruja ja tämä on niistä kivoin.
Työ on tehty "kukkatekniikalla" ja se on hyvin helppo kun sen tajuaa.
Keskellä on isompi tumman sininen helmi ja ympärillä pienenmpiä hopeita.

Ristipisto ja helmipussi :D

Ipod-pussi.

Tämä on ihan simppeli työ. Valitsin kaksi kangasta, mittasin, leikkasin ja ompelin yhteen.
Sitten vaan helmiä lankaan ja ompelemaan.
(Oudosta tähtimerkkistä löytyy kuulema kaikki aakkosen kirjaimet, mutta ei "ä" ja "ö"."

Ristipisto Furret ^^

Ekana menin etsimään kuvan netistä. (Furret on kuulema tän elukan "laji")
Sitten siitä piti tehdä pixel-art version, että työ onnistuisi. Eli tein tommoisen -
Sitten tulostin paperille, hankin lankoja ja ei mennyt kuin viikko ja työ oli valmis :)

Pöllöpaita


Mie tein siirtokuvatekniikalla T-paitaan kuvan! Kuva on ihe vaivalla piirretty ja vähän tietokoneella muokattu, mutta T-paita piti valitettavasti ajan puutteen takia ostaa kaupasta.

Huopatossut


Tein huovuttamalla tossut, mutta vihreä hieman epäonnistui, sillä kokeilin tehdä sen kumisaappaan päälle. Sinisen tein ilman kumisaapasta kaavan avulla ja sen takia se onnistui ainakin omasta mielestäni paremmin. Tossut kävivät myös pesukoneessa, että ne huopuivat kunnolla, sillä en jaksanut itse huovuttaa niitä kunnolla sillä niissä oli niin suuri työ.


Valmiina tossut ovat hienot ja käyttökelpoiset.

Huopatossut

Tein huopatossut, toisen kumpparin avulla, toisen kaavalla. Niissä meni aika paljon aikaan, koska joutui odottamaan, että ne kuivuu ennenkuin voi aloittaa toisen vaiheen. Lopuksi neulahuovutin joitakin kohtia.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Koristetyyny


Tässä on koristetyyny.

Ompelin valkoisen kankaan koneella ja silitin siirtokuva-arkille tulostetut kuvat koristeeksi.