perjantai 26. marraskuuta 2010

polinan huivi

Oli kiva tehdä villahuivi. Olin tyytyväinen, mutta välissä piti purkautumaan sen.Minä neulosin sen melken 2 kuukautta.Neulominen on kiva, mutta vähän vaikea. En ajan käyttää sen, koska se on vähän lyhyt. Oli tosi mukava työ!!!

Moksun pussi

Puikot tottelivat tahtojani ja tekivät hienon pussin. Pussin tekeminen oli hauskaa vaikka aluksi se ei oikein onnistunut. Mallitilkku oli ihan vinkura, mutta oikea pussi on suora! Pieni rusetti, kimalle ja oma värjäämä lanka kruunasi lumisen ja kimalteisen pussin!

Toteutus:
Ensin teimme suunnitelman siitä, minkälaisen pussin teemme.
Värien mukaan värjäsimme lahgat Kool-Aid väreillä joita olin jo ennen käyttänyt joten se oli tuttua! Sitten alkoi lankojen valinta ja kova neulomis urakka!


Pussissani olkain, raidat ja rusetti, ovat oma värjäämää lankaa.
Olen pussiini tyytyväinen ja otan sen käyttöön. Se on olalla jo nyt tälläkin hetkellä!

Talvinen unelma

Orvokin kanssa aloitettiin värjäämällä lankoja. Se oli mukavaa, kun sai päästää luovuutensa valloilleen ja tehdä lempiväreistään omanlaisen langan. Siitä tuli mukavan värinen, vaikka sitä ei tässä työssä näy. Laukusta tuli hyvä ja siitä tuli mukavan tasainen. Se sai nimekseen talvinen unelma, koska musta, valkea ja kimaltava lanka muodostavat talvisen tunnelman ja kimalle tuo mieleen jonkinlaisen unelman. Kimallelankaa meni noin kaksi kokonaista kerää ja kolmannesta onnistuin käyttämään melkein puolet.
Ollin tyytyväinen tulokseen ja työn tekeminen oli mukavaa.

Eevin vattumato :)

Moii :)
Tää on miun työ.
Sen tekeminen oli kivaa kun sai tehdä vaikka mitä koristeita.
Lankojen värjääminen oli hauskaa ja tuossa kuvassa rusetti on tehty värjätystä langastani. :D
Ja muuta mukavaa (:

Kimalteleva talvinen yö


Saimme valita työhön vapaasti värit! Mutta pakollinen asia oli, että työssä piti olla raitoja! Saimme myös käyttää kimallelankaa! Neulonta projektin pitimeille Orvokki opettaja!

Even pussukka :D


Heeii ;) Tein tälläsen pussukan. Neulominen oli hauskaa ja neuloin ahkerasti kotonakin (: Lankojen värjäys oli kivaa ja langastani tuli hieno!< Tupsukin oli mukava tehdä ja siitä tuli kiva koriste>

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Chenilletekniikkaa

5c-luokan ompelujaksolla tutustuttiin chenille-tekniikkaan ja ommeltiin vuoritetut pussit Päivi-opettajan johdolla. Tekniikka oli aika haastava mutta lopputulokset hienoja!








torstai 4. marraskuuta 2010

Sisustusta ja muodokkaita tyynyjä

Ysien valinnaisryhmäläiset oppivat sisustuskurssilla muutaman netistä löytyvän suunnitteluohjelman käyttöä. Ensin piirrettiin pohjapiirustus omasta huoneesta planning wizard-ohjelmalla (http://v3.planningwiz.com/), jonka jälkeen tehtiin 3d-kuva huoneen yhdestä nurkasta mydeco-ohjelmalla (http://mydeco.com/). Oppilaat saivat upeat sisustussuunnitelmat aikaiseksi, kun pohjapiirustuksen ja 3d-kuvan lisäksi kokosivat vielä tunnelmakuvat ja miettivät huoneen värejä väriympyrältä. Kuvassa Ainon suunnitelma.





Kurssityönä oppilaiden piti suunnitella ja valmistaa tyyny ja joku muu sisustustekstiili omaan huoneeseensa. Tyynyn suunnittelemisen lähtökohtana oli tyynyn muoto, jota miettimään herättelin oppilaita ongelmanratkaisutehtävän avulla.

Oppilaat saivat ratkaistavakseen, miten matemaattiset muodot (pallo, ympyräkartio, särmiö, lieriö ja pyramidi) tehtäisiin tyynyiksi puolessa tunnissa.
Ja hyvinhän se onnistui!
Anna-ope