torstai 16. joulukuuta 2010

LUMITÄHTIÄ



Opettajan suosikkilinkki näin joulun alla, kun on enää vähän aikaa.... Aikuisille tämä on ihan itsestäänselvää mutta moni lapsi leikkelee lumitähtiä ihan uutena juttuna!








Ensin voi harjoitella turvallisesti tietokoneella, sitten leikata kaavapaperista oman. Tähdistä tulee tosi kauniita, kun silittää ne silitysraudalla ja liimaa maitotipalla ikkunaan.




lapaset


meillä oli virkkausjakso ja virkkasin lapaset. niistä tuli ihan kivat:)

lapaset&pipo


Virkkasin mustan pipon ja tein erivärisistä langoista värikkään tupsun. :)


Virkkasin harmaat lapaset, lapasia on käytetty jo ennen kuvan ottoa joten ne ovat vähän kuluneet. :)

Pinjan Kaulahuivi


Meillä alkoi virkkausjakso syksyllä ja päätin tehdä huivin. Halusin tehdä musta-punaisen huivin, jonka sitten teinkin. halusin siitä pitkän ja kyl siitä tuliki jotai 2 metrinen. Virkkaus oli helppoa ja teinkin huivin aika nopeesti. lankojen vaihto oli tuskaa, mut kyl se siit lähti. =)

eevin lapaset (=


Meillä alko virkkaus jakso ja päätinpä tehdä lapaset. Välil vaihoin lankaaki ku meni hermot ja välil ei oikee jaksanu ees virkata mut kylmä ne näköjää valmiiks kumminki sain!(=
Ja oon kyl iha tyytyväine ku sain ne valmiiks ja tuli niist iha kivatki, ku yleesä en ees saa virkkaus ja neule töitä valmiiks..

ninnin pipo


Virkkausjakso oli ihan kiva, opin ainakin virkkaamaan siistimmin. Valmistin harmaan pipon, jossa on pinkki tupsu. Onnistuin hyvin, vaikka alussa virkkaaminen tuntu vähä vaikeelta. En oo hirveesti pipoa käytelly, mutta lopputulos oli silti aika jees. :)

Jonnan virkattu pipo(:


Joo meillä oli virkkausjakso ja päätin tehä pipon. En halunnu yksväristä niin tein siihe raitoja ja piti vissii joku koristekki olla nii tein sit tupsun. Kyllä se virkkaus iha hyvi onnistu ja sain iha ajallaa ton pipon valmiiks ja oli se ihan kivaki virkata (= Niin ja onnistuha tuo pipo iha hyvi paitsi siitä tuli ehkä vähä pitkä tai jotai ja se värinvaihto ei jotenki onnistunu iha kokoaja nii siellä näkyy ne värinvaihot vaikka ei niiten pitäny näkyy:D

Pienet vihreät pannulappuset

Tein sitten koiran ulkoilutakin sijasta tällaiset vänkyrät
pannulaput, koska takki oli vaikea toteuttaa. Tällaiset
erivärivihreä-langasta tehdyt laput oli sitten vähän hel-
pompi valmistaa. Ensimmäisestä lapusta ei tullut lappu,
vaikka sitä yritettiin silittää. Tästä sisuuntuneena tekaisin
kaksi erilaista pannulappua, ja ehdin jopa ommella niihin
huopataustat vahventamaan niitä. Ja näin valmistui hienot
superhienot- ja vahvat super pannulaput!!! :D

Keskeneräiset virkkaustyöt


Keskeneräiset virkkaustyöt olivat tämän näköisiä:)

Raidallinen kaulahuivi


Jakson aiheena oli virkata jokin asuste ja ieleeni tuli heti valmistaa kaulahuivi. Väreiksi valitsin pinkin ja valkoisen langan ja tein samankokoisia raitoja kummastakin langasta. Valmistin kaulahuivin kiintelillä silmukoilla. Kaulahuivi onkin ollut käytössa jo monta viikoa ja minusta se onnistui todella hyvin :)

perjantai 10. joulukuuta 2010

Winter and summer

Meillä oli projektina neulonta ja saimme värjätä lankoja cooleid värillä . Töissä meillä oli vapaat kädet paitsi työssä piti olla raitoja. Minun työni on pussukka kännykälle tai jollekin pienelle tavaralle. Neulomis jakson meille opetti Orvokki harjoittelia. Se oli tosi kivaa!

pinkki-unelma

Aloitettiin sillä että värjättiin langat ja se oli kivaa kun sai ite päättää ne värit mitä käyttää. Tein siitä langasta laukkuuni sisälle kännykkäpussin. Laukku on pinkki ja siihen meni vajaa yksi kerä hopeaa kimalle lankaa. Laukkua oli kiva tehdä ja siitä tuli ihan kiva ja se on just sopivan kokonen:) Aion käyttää sitä joskus kesällä varmaan... Olen tyytyväinen työhöni!
-petu-

tiistai 7. joulukuuta 2010

Koiran pukuja

http://millaa.webs.com/puku.htm tuolta löytyy koirani Millan kaikki puvut.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Tutkimuksentekoa


Seiskaluokat pääsivät kokeilemaan opiskelijoiden kehittelemää kuitupeliä. Osa kysymyksistä oli aika vaikeita mutta osa onneksi helppojakin. Pelin jälkeen oppilaat kirjoittivat graduntekijöille palautetta pelistä oppimismenetelmänä.