keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

9. luokan valinnainen sisustuskurssi

Kokeilu

Sisustustyynyjen yksityiskohtina on viime aikoina käytetty paljon kolmiulotteista pintaa, varsinkin terälehtimäinen pinta on ollut suosiossa. Teimme kokeilun leikkaamalla ympyröitä terälehdiksi pääasiassa trikookankaista, jotka ompelimme taiteltuina ympyrämuodostelmaan.

Kukista tuli ihanan muhkeita ja värikkäitä, eikö?

9. luokan valinnainen sisustuskurssi

Paverpol-kankaankovetusainekokeilu

Sopivan kokoisen muotin päälle kovetimme ensin puuvillakangasta sisämateriaaliksi, jotta kupista tulisi tarpeeksi tukeva. Ulkopinnaksi ompelimme matonkuteita  vierekkäin tuubiksi, jonka pujotimme edellisen kerroksen päälle.



Kuppeihin tuli hauska pinta jättämällä rullautuvat
matonkuteen reunat ulkopinnaksi.
Hienoja tuli!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Marmoroinnilla uniikkia kangasta!

7b ja harjoittelijaope kokeilivat marmoroinnin tekemistä. Testauskankaista tuli todella upean värisiä ja kuvioisia, sekä todella uniikkeja! Marmorointi oli värjäystekniikkana oppilaista mukavaa ja helppoa tehdä.

Tässä parityönä tehdyn kokeilun tuloksia:


tiistai 3. huhtikuuta 2012

Applikointeja!


Tässä hyvää vauhtia valmistumassa 4b.lk tekemiä pyyhkeitä applikoinnilla. Kuvassa näkyy oppilaiden hienot työt. Näitä pyyhkeitä voi ylpeänä esitellä :)

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Muffini pussi hevoskuviolla :)


Rupesin tekemään tätä pussia ihan innolla. Oli kiva tehä, vaikka siitä tuli vähän jäykkä. Suunnittelun jälkeen aloin ettiä heppakuvia lehdistä niiku olin suunnitellu. Löysin sitte toiselle puolelle kivoja heppakuvia ja toiselle puolelle heppa aiheisen sarjakuvan. Vetoketjun ompeleminen oli kivaa ja helppoa. Saumatkin oli kiva ommella. =)
En aluksi tienny mihin tarkotukseen sen tekisin mut pieni ajatus oli et se ois penaali, en tiiä vieläkään mikä siitä tulee, aika näyttää. :)

Koirapussi




Tein pienen koira pussin paperista. Koirien makupalojen käyttöön. Tulostin kuvan.

kissapussi





Moi!





Tein kissapussin paperista. Kuvan löysin muuten tylsästä naistenlehdestä, suunnittelin kissapussin puhelinpussiksi ja tei siihen taskunkin. Osaavien opettajieni avustuksella ompelin melkein erinomaisesti siihen vetoketjun. Pussin tekeminen oli tosi kivaa!

mäyrispenaali






Tein pussin penaaliksi. Valitsin kuvat pussiin mäyräkoirani kuvista.

paperi pussi



Tein lempibändistäni Etelä-Korealaisesta poikabändistä U-Kiss:stä penaalin. Pohjan väri on mintun vihreä ja vetoketju on harmaa. Pussin molemmilla puolilla on kuvia bändistä. Jokaisesta jäsenestä on oma kuva ja kaksi kuvaa joissa ovat kaikki. Sen tekeminen oli hauskaa ja olen tyytyväinen lopputulokseeni. En ole ennen tehnyt penaalia paperista (en kyllä kankaastakaan) ja yllätyin, että se oli helppoa.

Keltainen muffinipussi


Silloin ku aloimme tekemään näit pussei, nii se oli vähä ihmeellistä, ku se tehtiin paperista.
Aluks rupesin ettii lehistä kuvia, meinasin ottaa Aku-Ankka lehdestä jonkun, mutta päädyin sitten muffinssi kuvaan. :)



Keltaisen pohjan valitsin sen takii, koska se on pirteä ja kirkas väri.

Vetoketjun ompelu oli vähän hankalaa, kun en ollu edes koskaa enne ommelu vetoketjuu. :O

Työstäni tuli ihan hyvä, vaikka pikkasen siinä onki repytymii :D

Aku Ankka -pussi


Aluks ku alotettiin tekemään tätä työtä, nii ihmettelin mite paperista pystyy tekemään pussia, mutta hyvinhän se näytti onnistuneen. :)
Aluks lähin ettimää lehdistä vaa kuvia, jotka ois ollu mielenkiintosii. Hetken selauksen jälkeen ei sitte löytyny mittää kuvaa, joka ois ollu hyvä.
Aattelin sitte alkaa tekemää sarjakuvasta ja päädyin Aku Ankkaan.
Pussi oli aikas helppo tehä, ku oli aikasemminkin ommellu pussiin vetoketjun, joten sen kaa ei ollu ongelmii. Jonkun moisen pussin tein ja säilyttelen siin jotai. Otan sen vaik matkalle mukaa tai sit se jää vaa pöydälle koristeeks. :D
Miu pussissa oli paljo värei, jote väriks tuli musta sen takii, ku muute ei ois ollu hyvän näköne, jos ois ollu vaikka vihree pussin pohja. :)

Paperia pussiin

5A luokka teki paperista vetoketjupusseja.


Teimme tekstiiliryhmän kanssa paperista penaaleja. Jokainen teki erilaisen. Itse tein Kingdom Hearts-aiheisen penaalin. Kingdom Hearts on siis peli. Sen tekeminen oli hauskaa. En ensiksi uskonut, että paperista voisi tehdä penaalin, mutta tässä sitä ollaan. Suunnittelu oli ihan kivaa. Penaalin aiheen olin jo valinnut: Sen pitäisi olla jostain pelistä. Penaalin taakse tuli Emma Watsonista kuva. Halusin myöhemmin ottaa sen pois, mutta olin jo liimannut sen.
Tässä mahtavat kuvat molemmista puolista.