tiistai 18. lokakuuta 2011

"Norppa aallokossa" - Yhteisöllistä käsityötä Unicef-kävelyllä

Keskiviikkona 28.9. norssin yläkoululaiset osallistuivat Unicef-kävelyyn. Tapahtumassa kierrettiin pitkin Savonlinnaa erilaisille rasteille osallistuen. Tekstiilityön opettajaharjoittelijat olivat vastuussa rastien järjestämisestä.




Rastien tehtävät liittyivät Saimaa-teemaan. Koska tapahtuman pääideana oli käveleminen ja eteneminen rastilta toiselle, ei yhtä rastia kohden ollut paljoa aikaa käytettävissä. Yhdessä saimme silti aikaan monipuolisen ja mukavan kokonaisuuden.






















Lippa-kioskin kulmalla virkattiin yhteisöllisesti: jokainen osallistuja virkkasi paksusta trikoo-/poppanakuteesta vähintään kymmenen ketjusilmukkaa. Syntyneistä silmukoista koottiin Saimaan aaltoja kuvaava tekstiilitaideteos. Lokakuun puolella aalloille pulskahti opettajaharjoittelijoiden tekemä saimaannorppa.


Kaikki osallistujat kokivat rastin myönteisenä, ne joilla taito oli jo unohtunut, tarttuivat koukkuun ennakkoluulottomasti! Latvialaiset vaihto-opiskelijat olivat myös mukana neuvomassa ja auttamassa, tunnelma oli siis erittäin kansainvälinen.


Käsityön tekemiseen ja opettamiseen on nykyään monta lähestymistapaa. Se voidaan nähdä perinteisen yksilösuorittamisen sijaan yhteisöllisenä oppimisena ja toimintana, jonka ei tarvitse rajoittua käsityötunneille ja -luokkaan.