torstai 31. lokakuuta 2013

Suojaneuleet

6.lk neulontajakson aikana jokainen oppilas suunnitteli itselleen pyöröneuleena toteutetun työn. Teemana oman työn suunnittelussa oli 'suojaneule'. Tämä tarkoitti sitä, että oppilas sai suunnitella pyöröneuleena toteutetun suojan tarvitsemalleen asialle tai vaikka ruumiinosalle eli esimerkiksi päälle, jaloille tai vaikkapa kännykälle tai muulle tärkeälle esineelle.

Tässä nyt ensimmäisiä valmistuneita tuotteita. Kuvassa on kahdet säärystimet suojaamaan nilkkoja ja yksi pitkä tuubihuivi suojaamaan kaulaa.


maanantai 21. lokakuuta 2013

Yhteiset kirjoneuleet

Jaksomme aikana jokainen 8B:n oppilas suunnitteli KnitGraft -ohjelmalla oman kirjoneulekuvionsa. Kuviot toteutettiin yhteisiin pyöröneuleisiin, jotka kiersivät luokassa villasukkien tekemisen ohella.


Syksyn inspiroimat fleecelapaset virkatuilla rannekkeilla

Ompelimme jakson aikana fleece-lapaset, joihin virkkasimme kiinteillä silmukoilla ranneosat. Kokeilimme Kool aid -värijauheilla värjäämistä, sillä halusimme saada lankoihin kirkkaita ja kauniita syksyn värejä. Nopeimmat ehtivät lisätyönä kokeilla myös neulahuovutusta lapasiinsa.

Suunnittelun aloitimme tutustumalla opettajan keräämiin syksyisiin luonnon materiaaleihin, joista poimimme värit lapasiin. Suunnitelmat toteutimme vesiväreillä maalaamalla. Tässä muutamien oppilaiden suunnitelmia:





Kuva Kool aid-väreillä värjätyistä langoista:


 Kuva virkatuista ranneosista. Osa käytti itsevärjättyjä lankoja ja osa kaupan lankoja.


Kuvia valmiista värikkäistä lapasista:





torstai 17. lokakuuta 2013

Kirjovirkkaus kirjaimet

Koulumme täytti 50 vuotta ja opettajaharjoittelijat päättivät tehdä meille projektin. Se projekti oli kirjovirkatut kirjaimet! Hassunhauskat kirjainneliöt, joista muodostui sana
''SNORSSI 50 VUOTTA''.
Minun mielestä se oli tosi hyvä idea!

Ihan ensin suunniteltiin kirjaimet, ja päätettiin että joka toisen kirjaimen taustaväri on harmaa, ja joka toisen valkoinen. Kirjanten omat väri vaihtelivat tosi paljon!
Projektiin valittiin kaksi vastuuhenkilöä. Ne olivat minä (Eve) ja Teea. Pidimme taukojumppaa ja katselimme välillä missä vaihessa kaikki olivat! Minun mielestä onnistuimme tehtävässämme aika hyvin:-)

Kun kirjaimet alkoivat pikkuhiljaa valmistua, tuli myös pari ongelmaa. Itse ompelin palan väärinpäin, minkä sitten ratkoin. Kirjaimessanikin oli kohta joka piti korjata!
''Mäkin ompelin palan väärinpäin mut en jaksanu ratkoa sitä'', sanoi Eerika.
Mutta ongelmista huolimatta kaikkien kirjaimien lopputulos oli minun mielestäni tosi hyvä.

Kaikki työskenteli innokkaasti eikä luovuttanut!
suunnittelua pädin ''KnitCraft'' ohjelmalla!


Valmiit palikat

Ompelujakson satoa 4a

Jaksolla ommeltiin merimieskassit applikointikuviolla kuvioituna. Kuvion suunnittelussa oli pohjana viivasokkelo, josta oppilaat etsivät sopivan kuvion ommeltavaksi. Kuviohahmolle keksittiin myös henkilöllisyys.
Tässä esimerkkinä yhden oppilaan prosessi; suunnittelusta valmiiseen työhön.

1.
Nimi: Pisara
Luonne: kiltti
Ulkonäkö: sininen
Koko: pieni
Ikä: 1v
Muuta tietoa: pisara on kassissa väärinpäin



Alla myös muutama esimerkki lisää oppilaiden töistä:








maanantai 14. lokakuuta 2013

NEULOTTU PÖLLÖ

NEULOTTU VARTALO JA SIIVET JA LIIMATTU SILMÄT,NOKKA JA JALAT. SELKÄPUOLI TUMMANSININEN JA ETUPUOLI VAALEENSININEN.
 

ADA-LOTTA 5A

neulonta jakso - kännykkäpussi

                                             Toinen puoli on sininen ja toinen valkoinen.



 
Ksenija  5A