tiistai 24. maaliskuuta 2015

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hamburger



En oppinut mitään uutta. Ideointi ei ole minusta kovin mukavaa.
Suunnittelin tekeväni hampurilaisen koska pidän ruuasta ja se on värikäs.
Ei oikeastaan ollut apua.
Hyvässä vaiheessa ja jatkan pihviä.

-Laura P.


Neliökori

Ideointi tuntui haastavalta. Halusin tehdä vaalean neliönmuotoisen korin. Suunnitteluvaihe oli haastava mutta siitä oli apua työn aloittamisessa koska tiesin mistä ja miten aloitan. Työskentelyni on lähtenyt sujumaan hyvin. Olen tehnyt alkuperäisen korin ja olen tekemässä toista neliönmuotoista koria. Teen vaaleanpunaisen korin reunaa pidemmäksi ja sitten päättelen sen.
Suunnitelmassani kerrottiin korin väri, koko, työskentelyvaiheet ja materiaali.

     
   Emmi

Kori

Ideointi tuntui vaikealta enkä oppinut siitä mitään. Halusin tehdä pyöreän korin joka olisi väriltään vaalea. Suunnitteluvaihe oli vaikea ja minulla kesti pitkään miettiä mitä ajoin tehdä. Suunnitelmasta oli vähän apua työskentelyn aloittamisessa koska tiesi mitä pitää alkaa tekemään. 
Työskentelyni lähti sujumaan hyvin ja olen nyt saanut kohta kaksi koria valmiiksi. Toinen on vähän pienempi kuin toinen. Päättelen seuraavaksi isomman korin ja sitten molemmat korit ovat valmiita. 


7B virkkaus

Opin ideoinnista paljon, esimerkiksi mitä kaikkea voi virkata, mitä materiaaleja voi käyttää ja että on olemassa useita virkkaustekniikoita. Ideointi oli hauska osa työn valmistusprosessia.

Suunnittelin jo alusta alkaen tekeväni korin. Väri ja materiaali oli vaikea valita, mutta kyllä se oma väri ja materiaali löytyi ajan kanssa. 

Suunnitteluvaihe oli hauskin osuus. Suunnittelusta on työskentelyn aloittamisessa paljon hyötyä, kun on valmis ja tarkka suunnitelma tehtynä eikä tarvitse miettiä "Mitä oikein olen tekemässä?". 

Työskentelyni on lähtenyt sujumaan hyvin eikä suuria ongelmia ole tullut. Olen tekemässä korin reunaa. Reunan valmistuttua aijon päätellä työn ja se on valmis. 



- Kia


Virkkausta

Ideoinnista huomasin että pelkällä virkkaamisella voi tehdä vaikka mitä. Oli kiva katella eri kuvia. Miun työ oli alusta asti tällänen mitä oon tehny. Elikkä mustasta kuteesta kiekon näkönen rasia johon tulee erikseen kansi. Se on isompi kuin oikea jääkiekko. Suunnitelu oli helppoo ku tiesi jo mitä teen. On koska tietää sit mitä tekee. Miun oma työskentely oli aluks vähä takkusta ei meinannu onnistuu mut kyllä se sit siitä. Oon nyt saanu sen pohjan ja reunat. Enään puuttuu kansi johon tulee sydän. 


   

Laura Martikainen 7lk.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kilppari

Ideoinnista en oppinut mitään uutta ja ideointi oli ihan mielenkiintoista. Kun sai antaa mileikuvituksen lentää niin syntyi monia hauskoja ideoita. 
Teen kilpikonnan amigurumikirjan ohjeen mukaan. Sen kilvestä tulee pinkki ja sen muusta vartalosta tulee vaaleanvihreä. Sen silmistä tulee suuret mustat napit.
Yleensä suunnitteluvaihe olisi kivaa jättää pois ja ruveta vain tekemään työtä, mutta nyt se oli ihan mukavaa. Itselläni suunnitelmat eivät auttaneet paljoakaan kun katson ohjeen kirjasta.
Työskentely on sujunut hienosti, olen tehnyt jo kilven, kaulan, mahan ja hännän sekä aloitin jalkojen tekemistä. Eli nyt on edessä jalkojen tekeminen. Jalkojen jälkeen teen pään ja sitten kasaan kilpikonnan kokonaiseksi.
Jenna


Kilpikonnan virkkaus

Ideoinnista opin uusia tekniikoita. En itse keksinyt mitä tekisin, joten kysyinnsiskoiltani haluavatko he jotakin ja toinen halusi kilpikonnan, jotenka teen sen. Virkkaan kilpikonnan ilman ohjetta. Suunnitelma havainnolisti enemmän työtä. Työskentely on lähtenyt sujumaan hyvin ja tein hiihtolomalla kilven valmiiksi ja teen tällä hetkellä sen vatsaa.






7b virkkaus

Opin ideoinnista, että kannattaa etsiä kuvia virkkaustöistä, sillä muita virkkaustöitä katsoessa voi tulla oma idea mieleen. Ideointi tuntui kivalta. Minulla ei ollut alussa mielessä mitään suunnitelmaa ennen kuin katselin muiden virkkaustöiden kuvia. Työni on violetista kimaltavasta langasta virkattu pussukka.
Suunnittelu tuntui vähän haastavalta, koska piti koota ideoita suunnitelmaan ja minulla oli paljon ideoita joista valita. Suunnitelmasta oli apua aloittaessa työ, koska suunnitelmasta pystyin näkemään silmukoiden järjestyksen. Työskentely lähti aluksi hyvin, kunnes työ alkoi kaventua. Purin työn lopun ja jatkoin työtä. Työ alkoi puolivälissä levenemään, mutta ei niin pahasti, että se olisi pitänyt purkaa. Nyt jatkan virkkaamista tasona ja sen jälkeen virkkaan reunat yhteen.

Anna-Sofia


7b virkkaus

Työni on pyöreä kori, jossa on valkoinen rusettinauha. Opin ideoinista uusia ideoita työhöni. Ideointi tuntui mukavalta. Suunnittelu vaihe tuntui helpolta, sillä tiesin heti minkälaisen työn haluan toteuttaa. Suunnitelmasta on apua työn etenemisessä. Työskentely on sujunut tähän mennessä ihan hyvin. Nyt olen korin pohjan virkkauksessa. Seuraavaksi jatkan korin pohjan virkkausta.

Laura S